Deviant Login Shop  Join deviantART for FREE Take the Tour
×



Details

Submitted on
August 29, 2012
Image Size
11.2 MB
Resolution
1024×483
Submitted with
Sta.sh
Link
Thumb
Embed

Stats

Views
1,189
Favourites
52 (who?)
Comments
56
×
Press [X] button to confirm/proceed
UP and DOWN button to make selection


:iconmemoriasomnium:

[ Episode 2 : Mission 2 ]


>> [link]

Collab between :iconapplepai::iconjustchelle::iconjujupancakes::iconzue:! :iconepichighfiveplz: So points for :iconpennutems::iconlahansims::iconterhwams::iconpennutems:..?

Hope you enjoy playing our mini game XDD Collect all the different responses and find the extra images? LOL~


Flash compiled by =Zue
In-game graphics by :iconapplepai::iconjustchelle::iconjujupancakes::iconzue:

PSP interface by >> :iconjbensch: [link]

Sfx & Music >>
www.danosongs.com
www.soundbible.com
www.sounddogs.com
www.flashkit.com
www.pacdv.com
www.ilovewavs.com/Effects/Cartoons/Cartoons.htm

Add a Comment:
 
:iconse-rah:
se-rah Jul 24, 2013   Digital Artist
FFFFFFFFFFFFFThis is as3? :O

so cool!! XD you should've added the other buttons but do nothing xDDD
Reply
:iconzue:
Zue Jul 25, 2013  Professional Digital Artist
No, actually it's just AS2 8'D I don't like AS3 because it's annoying (to me) :iconohgodwhyplz:
I had plans but there was not enough tiiiime the deadline caught up so fast :iconwhyyounoplz:
Reply
:iconse-rah:
se-rah Jul 25, 2013   Digital Artist
I can't do as2 at all D: I can only do as3 ha ha ha 8D
Deadlines are the death of us all D:
Reply
:iconnewll:
LILY IS SO PRO~~~ me wan this for my PSP~~~~ :XD: :XD: :XD:
Hmm, after a while looking at your sfx & musics credits, I just wonder tho.. adekah akan kena sue atau report kalo kter amik soundtracks from game ke, anime ke.. sbb rase nak buat flash but using a song clip. Erkk.. with all those sopa pipa thingies, bnyk btul PV dah hilang dr youtube. so macam agak risau la gak. XD;;
Reply
:iconzue:
Zue Oct 1, 2012  Professional Digital Artist
Hahaha thanks ne~ :blush: Emm pasal sfx and etc tu, kena tgk jugak la apa the original creator kata XD The ones that I used are all 'freeware/shareware/linkware', maksudnya deorang kasi kita pakai in any non-commercial projects, dgn syarat letak balik links kat website/etc deorang :D Ada yg kata tak perlu apa2 credits gak.. tgk la all the notes when you go searching for them :giggle: Kalau DA pun tak kasik if kita guna music or sound yg copyrighted (cthnya kalau guna BGmusic Super Mario ke... ^^; ), usually deorang akan automatically buang, sebab those copyright restriction thingys QuQ/

Kesimpulannya, asalkan guna music yg royalty-free, selamat la :iconcoolplz:
Reply
:iconnewll:
instrument BG mngkin boleh cilok mane2 yg freeware, but I was thinking more to songs actually. sbb ade lyric kan. so mngkin saje nak buat flash berkait skit dgn the lyric. Hmm.. rajin ke dA nak check ek melainkan kalo ade orang je yg rajin report ... ^^;
and I think takdela nak amik the whole 4-5 minute song XD;; mngkin just 1 minit je kot. XD buat sminit je pn dah bnyk keje nggghh
Reply
:iconzue:
Zue Oct 1, 2012  Professional Digital Artist
Ingatkan takde la deorang rajin, but rsnya deorang mmg keep mata lebih tajam on video/flash submission lately, sebab those things QuQb Someone baru je letak dia nyer submission tak sampai satu hari dah kena buang dah, aihhh;;;

Ataupun, alternatively you can put the thing on youtube, kat DA letak preview pic and link je?
Reply
:iconnewll:
you don't say--! *gasp* huaa.. youtube jgn cakap la. err.. sebab actually lagu yg nak guna ni pun kbtulan lagu jepun. jepun kan skrang ni dah ketat kuatkuasanye.. mmg terkejut gak la mmg dah susah dah nak jmpe PV jepun kt youtube ni. O_o;; dulu2 mmg ade berlmbak PVs kt youtube, tp skrang skjap je dah kena delete. erkk.. mngkin kena carik lagu lain la kot. T7T huhu how to know it's not copyrighted, everything is copyrighted~~~~ kena la nyanyi sndiri lol
Reply
:iconzue:
Zue Oct 2, 2012  Professional Digital Artist
nyanyi sendiri pun boley~ :iconohseriousplz: *SLAPPED*
Reply
:iconnewll:
asdklsahfdasfsafsf OTL OTL OTL

nak gamble je la.. kalo kena delete, ganti dgn lagu lain plak XD;;
Reply
Add a Comment: